nl NL
Einde jaar deals 15% korting op het totale assortiment. Gebruik de code einde22
nl NL
nl NL

Wat is Parkeermodus dashcam?

Dashcams worden steeds populairder naarmate mensen zich meer bewust worden van hun veiligheid en die van anderen. Ze zijn vooral populair voor de parkeermodus omdat ze kunnen worden gebruikt om beelden van een incident vast te leggen zonder dat u de tijd hoeft te nemen om het te filmen. Dashcams zijn echter ook erg handig vanwege de parkeermodus. In dit artikel vertellen we je alles over dashcams met de parkeermodus functie.

Wat is parkeermodus?

De parkeermodus is een functie die op veel dashcams te vinden is. Indien ingeschakeld, controleert de parkeermodus uw auto op beweging en slaat alle beelden van activiteiten op de geheugenkaart van de camera op. Dit kan handig zijn in geval van vandalisme of als iemand uw auto probeert te stelen. De parkeermodus heeft meestal twee instellingen: time-lapse en bewegingsdetectie. Met de time-lapse-modus neemt de camera op met een lage framesnelheid, zodat je veel beeldmateriaal over een lange periode kunt vastleggen. Bewegingsdetectiemodus neemt alleen op als er beweging voor de camera is.

Waarom parkeermodus gebruiken?

Een van de beste eigenschappen van een dashcam is dat je de parkeermodus kunt gebruiken. Met de parkeermodus kan uw auto worden bewaakt, zelfs als u er niet in rijdt. Dit is een geweldige functie omdat het u kan helpen uw auto te beschermen tegen ongevallen en diefstal.

In de parkeermodus begint uw dashcam met opnemen zodra hij beweging detecteert. Dus als iemand probeert je auto te stelen of te beschadigen, heb je beelden van het incident. Dit kan u helpen de dader te identificeren en een claim in te dienen bij uw verzekeringsmaatschappij.

Een ander voordeel van de parkeermodus is dat u hiermee kunt bijhouden hoeveel tijd u op elke locatie hebt geparkeerd. Dit is vooral handig als u gebruik maakt van openbare parkeerplaatsen of gehuurde parkeerplaatsen. Met deze informatie kunt u uw reizen beter plannen en voorkomen dat u voor extra tijd op een parkeerplaats moet betalen.

Conclusie

De parkeermodus is een functie die nuttig kan zijn, afhankelijk van de behoeften van de bestuurder. Voor bestuurders die vaak op krappe plekken parkeren of hun auto in de gaten moeten houden terwijl ze weg zijn, kan de parkeermodus levensreddend zijn. Voor automobilisten die alleen op open plekken parkeren, is de parkeermodus misschien niet nodig. Uiteindelijk is het aan de bestuurder om te beslissen of de parkeermodus al dan niet een nuttige functie voor hem/haar is.