nl NL
Einde jaar deals 15% korting op het totale assortiment. Gebruik de code einde22
nl NL
nl NL

Beste dashcam 2022: wat is voor u de beste dashcam?

Om meerdere redenen is de aanschaf van een dashcam aan te raden. Met een dashcam filmt u hetgeen dat voor- en achter u op de weg plaatsvindt. Mocht u onverhoopt in een ongeluk terechtkomen, bouwt u hiermee direct bewijslast op. Erg prettig met het oog op bijvoorbeeld de verzekering.

Een terechte vraag hierbij is wel wat de beste dashcam is. Daarover kunnen wij echter het volgende stellen: er is géén specifieke dashcam die wij tot ‘beste dashcam 2022’ uit kunnen roepen. Wij van Carcam zijn namelijk van mening dat deze eretitel voor iedereen verschillend is. Iedereen heeft immers andere eisen, andere wensen en andere verwachtingen. Het gezegde luidt niet voor niets ‘zoveel mensen zoveel wensen’.
Wilt u de dashcam kopen die het beste voor ú is? Dan doet u er verstandig aan om enkele vragen voor u zelf te beantwoorden. Met behulp van onderstaande vragen komt u snel uit bij de beste dashcam van 2022. Dat is dé dashcam die het beste op je wensen aansluit.

Welke vragen zijn van belang?

Het huidige aanbod van dashcams is bijzonder divers. Om binnen dit aanbod tot de juiste keuze te komen, zou u goed over veel factoren na moeten denken. Graag helpen wij van Carcam u hier een handje bij. Dat doen we door hieronder enkele belangrijke vragen te stellen. Door goed over deze vragen te stellen, vindt u snel de beste dashcam.

Wat vindt u belangrijk aan uw beste dashcam 2022?

Ten eerste is het belangrijk om op voorhand over uw wensen na te denken. Wilt u bijvoorbeeld voor het beste van het beste gaan? Of wilt u bij voorkeur zo min mogelijk geld aan uw nieuwe dashcam uitgeven? Dit zijn twee vragen waar u op voorhand al over na kunt denken.

Door op voorhand uw wensen op een rijtje te zetten, maakt u uw zoektocht een stuk makkelijker. Sommige dashcams vallen – op basis van uw wensen – al direct af. Dat is wenselijk; u maakt hiermee (snel) een schifting in het aanbod. Des te eerder u de beste dashcam van 2022 vindt!

Wat voor resolutie wilt u voor uw beste dashcam 2022?

Bij een dashcam speelt de resolutie een cruciale rol. Des te hoger de resolutie is, des te scherper de beelden zijn. Precies dat is wat wenselijk is; scherpe camerabeelden leveren immers (nog) meer informatie op.

Op dit moment kun u uit drie soorten resoluties kiezen:

  • Full HD: veel dashcams zijn van een Full HD camera voorzien. De beelden zijn hierdoor relatief scherp, terwijl de kosten voor de dashcam laag gehouden worden. In ons aanbod van Full HD dashcams vindt u dan ook veel voordelige varianten.
  • Quad HD: de resolutie van Quad HD is gelijk aan 4 keer de resolutie van 720p. Dit is een stuk scherper dan Full HD, maar zou nog scherper kunnen. Belangrijk voordeel van een quad HD dashcam is dat deze direct in de binnenspiegel van de auto weggewerkt kan worden.
  • 4K: als u voor het beste van het beste wilt gaan, kiest u voor een 4K dashcams. Deze dashcams leveren haarscherp beeld af, waarbij u zelfs de kleinste details kunt zien. Voor een 4K dashcam betaalt u wel relatief veel geld.

Naar welke resolutie gaat uw voorkeur uit? Om antwoord op deze vraag te vinden, moet u goed nadenken over het gewenste gebruik. Wat is voor u dé reden dat u een dashcam wilt hebben? Als u graag alles zo scherp mogelijk op wilt nemen, is een 4K dashcam de beste optie. Als u uw dashcam vooral als stok achter de deur wilt hebben, kan een Full HD- of Quad HD dashcam ook uit.


Wilt u dat de dashcam een parkeermodus heeft?

U loopt naar uw geparkeerde auto toe en ziet plots dat de bumper beschadigd is. Grote kans dat dit op de betreffende parkeerplaats gebeurd is. Maar, hoe gaat u dat bewijzen? U kunt dit bewijzen als u voor een dashcam met parkeermodus kiest.

De parkeermodus functie stelt de dashcam direct in werking bij trillingen. Op het moment dat een andere auto tegen uw auto aanbotst, springt de dashcam direct aan. De dashcam is hierdoor in staat om waardevolle beelden te maken. Aan de hand van deze beelden kunt u vervolgens aangifte doen bij de politie.

Heeft de dashcam geen parkeermodus? Dan doet de dashcam het alleen als u uw auto start. Met zo’n dashcam filmt u dus alleen hetgeen dat op de weg plaatsvindt.

Wilt u dat de dashcam zichtbaar is of niet?

Een andere optie is een dashcam met motion detectie. Deze dashcam start met filmen als iemand bij uw auto in de buurt komt. Als u bijvoorbeeld in een wijk woont waarin veel auto-inbraken plaatsvinden, kan deze functie absoluut uitkomst bieden.

YouTube player

Bij een dashcam heeft u anno 2022 qua plaatsing meerdere mogelijkheden:

  • Op het raam: de simpele dashcams kunt u gewoon aan de voorruit van uw auto plakken. Vanaf die plek is de dashcam in staat om alle opnames te maken, maar u ziet de dashcam dus wel altijd hangen.
  • Weggewerkt: het is ook mogelijk om voor een geïntegreerde dashcam te kiezen. Zo’n dashcam wordt bijvoorbeeld in de achteruitkijkspiegel van uw auto weggewerkt. Als u voor een IROAD dashcam kiest, worden bijvoorbeeld de kabels netjes weggewerkt.

Wilt u de dashcam zelf inbouwen of dit laten doen?

Het inbouwen van een dashcam is op zich geen hogere wiskunde. Toch is het wel van belang dat u hier bepaalde kennis en apparatuur voor nodig heeft. Mede daarom is het aan te raden om een dashcam te laten inbouwen. Daarvoor kunt u van onze dashcam inbouwservice!


Wilt u op afstand kunnen bellen?

Met sommige dashcams is het mogelijk om op afstand te bellen. Mocht uw voorkeur hiernaar uitgaan, kiest u het beste voor een 4G dashcam.

Een andere optie die u heeft, is om te kiezen voor een dashcam met wifi.

Voor hoeveel auto’s wilt u een dashcam kopen?Staat u aan het roer van een transport- of taxibedrijf? Dan is het interessant om in alle auto’s of vrachtwagens een dashcam te plaatsen. Wij bieden hiervoor speciale zakelijke deals aan.

Moet de dashcam een onderspanningsbeveiliging hebben of niet?

Het is wenselijk om voor een dashcam met onderspanningsbeveiliging te kiezen. Hiermee voorkomt u mogelijke problemen met de accu/energie.

Heeft u over deze vragen nagedacht? Dan kunt u een keuze maken voor de beste dashcam van 2022. Deze dashcam schaft u makkelijk, voordelig en snel via carcam.nl aan. Check direct ons aanbod, maak een goede vergelijking voor jezelf en hak de knoop door.

Heeft u nog vragen? Neem voor vragen over de beste dashcam van 2022 gerust contact met ons op via info@carcam.nl of op 085 0606056.